Novosti

Najnoviji foto album: Izlet u Kraljev park

Naučno-obrazovna ekskurzija kolektiva škole

Objavljeno 22.06.2014 u kategoriji Obavještenja
Nakon uspješno zavšene nastavne godine kolektiv naše škole krenuo je na četvorodnevnu naučno-obrazovnu ekskurziju. Naš izbor ove godine bile su Makedonija i Grčka.

Proslava 38. Dana škole

Objavljeno 07.06.2014 u kategoriji Obavještenja
U petak, 30. maja 2014. godine proslavili smo 38. rođendan naše škole. Najsvečaniji dan ove školske godine smo, kao i prethodnih godina, uljepšali bogatim kulturno-umjetničkim programom.

NAŠ PONOS

Objavljeno 11.05.2014 u kategoriji Vijesti
Darovi su veoma posebni,na primjer : trofeji,pehari,diplome…Ali pobjeda je za nas najveća sreća.Tu sreću je u Osnovnu školu,,Sutjeska,, I u odjeljenje V5 donio Jovan Aleksić,dječak iz četvrte klupe koji svojim pjevanjem očarava publiku.Tako je I ovog puta očarao publiku na Festivalu,,Izigravamo zvijrzde,,-Star Rise u Bugarskoj. Osvojio je prvu nagradu u drugoj kategoriji.

U duhu bosanske tradicije

Objavljeno 08.05.2014 u kategoriji Obavještenja
Ines Dimitrijević, učenica II-3, rođena Sarajka, imala je priliku da predstavi drugarima ljepotu voljenog Sarajeva.

Posjeta Sajmu knjiga

Objavljeno 08.05.2014 u kategoriji Obavještenja
Za učenike četvrtog i šestog razreda OŠ ,,Sutjeska“ 9. maj je protekao u znaku druženja sa knjigom.

Ela i Aleksa Ključari Dječijeg carstva

Objavljeno 23.04.2014 u kategoriji Obavještenja
U petak, 25. aprila, u Gradskom pozorištu ,,Jazavac” u Banja Luci zatvoren je 8. Međunarodni festival dječije poezije ,,Dječije carstvo Mikrofin”. Na ovom festivalu učestvovalo je 3.300 učenika osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

U susret Vaskrsu

Objavljeno 12.04.2014 u kategoriji Obavještenja
Porodica učenice Maše Džudović posjetila je naše odjeljenje II-3. Mašine roditelje, arhitekte, mamu Aleksandru i tatu Dušana, sestru Tamaru, koja je učenica 7. razreda naše škole, i tetku Tatjanu, stomatologa, dočekali smo širom otvorenih vrata u znak srdačnog gostoprimstva.

Svjetski dan djece sa autizmom

Objavljeno 04.04.2014 u kategoriji Vijesti
Ove školske godine , 02.aprila je po prvi put obilježen Svjetski dan osoba sa autizmom. Na Trgu Republike u 11h je bila organizovana manifestacija tim povodom te su učenici OŠ“Sutjeska“ , odjeljenje III-1 prisustvovali druženju sa učenicima iz drugih škola i RC „1.Jun“. Učenike su vodile učiteljica Nada Tomanović, logopedica Almasa Begović i asistentica u nastavi Rajka Bulajić. Druženje je organizovano pod sloganom“Možemo biti prijatelji“ a djeca su učestvovala u likovnoj radionici , drugim zajedničkim aktivnostima i u tradicionalnom puštanju balona.

Školske radosti

Objavljeno 10.01.2014 u kategoriji Obavještenja
Kao i prošle godine, Pavel Pascu, učenik II-3 koji je došao iz Rumunije, u skladu sa tradicionalnim rumunskim običajem 1. marta drugaricama je darivao simbolični nakit – broš.

Maštom na krilima aviona

Objavljeno 04.01.2014 u kategoriji Obavještenja
Na radost i iznenađenje djece, pojavila se u neočekivanom odijelu stjuardese i predstavila - Ivana Tomašević, Minina mama koja je sedamnaest godina u crnogorskoj nacionalnoj avio kompaniji ,,Montenegro Airlines".