Demokratske radionice

Projekat „Demokratske radionice" organizuje se u okviru programa „Otvoreni parlament" Skupštine Crne Gore, sa ciljem da doprinese jačanju veza između parlamenta i mladih, posebno osnovnoškolske populacije.

Demokratske radionice zamišljene su kao program građanskog obrazovanja za učenike osnovnih škola, kojim se stiču znanja o parlamentarnoj demokratiji, funkcionisanju parlamenta, kao i donošenju i primjeni zakona. Projekat se sprovodi u formi radionica, kroz koje djeca uzrasta od osam do petnaest godina uče kako funkcioniše demokratija, uz pomoć pažljivo izabranih i obučenih predavača/trenera, kroz interaktivne sadržaje i na način prilagođen njihovom uzrastu. Projekat ima za cilj da podstakne interesovanje kod mladih za demokratske procese i da doprinese njihovom razumijevanju.

Ucenici VII-ih razreda ucestvovali su u programu obrazovanja djece o demokratiji i izborima u Crnoj Gori. Oni su ucestvovali u radionicama na kojima su naucili o Parlamentu,izborima, mandatima i slicnim pojmovima vezanim za politiku. Ucenici su uzivali radeci zajedno na novinama u kojima su pisali o onome sto su naucili. Ucenici su takodje posjetili Skupstinu Crne Gore i vidjeli i saznali sve sto ih je interesovalo.

Fotografije pogledajte na:
https://skydrive.live.com/?mkt=sr-latn-cs&id=documents#cid=AB9208AC8F650BB7&id=AB9208AC8F650BB7!778