Novosti

Najnoviji foto album: Studijska posjeta Francuskoj

OBAVJEŠTENJE

Objavljeno 07.08.2014 u kategoriji Aktuelnosti
Obavještavaju se nastavnici JU OŠ „Mustafa Pećanin“da će se poravni ispiti u avgustovskom ispitnom roku održati 25.08. i 26.08. 2014. godine od 10 h. Sjednica nastavničkog vijeća zakazana je za 28.08.2014. godine u 11h.

STUDIJSKA POSJETA ŠKOLAMA U FRANCUSKOJ

Objavljeno 10.04.2014 u kategoriji Aktuelnosti
Tim škole "Mustafa Pećanin"- Rožaje u sastavu: Azra Kardović pomoćnica direktora, Melida Nurković pedagog, Mediha Dedeić Ljaić logoped, Safet Kalač profesor engleskog jezika, i Senadija Murić profesor razredne nastave, boravio je u studijskoj posjeti školama u Francuskom regionu Lorena, u Velikom regionu koji obuhvata prekograničnu regiju na nivou više država i to kompletnu teritoriju Luksemburga, pokrajinu Valonija-istočna Belgija, pokrajina Zarland i Rajna Falačka-Njemačka i Lorena-Francuska.

IBRAHIMOVIĆ NA FESTIVALU MULTIKULTURE U LUKSEMBURGU

Objavljeno 03.05.2012 u kategoriji Aktuelnosti
U Luksemburgu je, 15. marta počeo 29. Festival migracionih kultura i građanstva koji promoviše ljepotu i različitost u prepoznavanju kulturnih osobenosti naroda.

Članovi Slovenačke NVO Zavod Krog održali radionice u OŠ Mustafa Pećanin u Rožajama

Objavljeno 16.04.2012 u kategoriji Aktuelnosti
OD OKOLIŠA DO PORODICE

Časopis "OSNOVNCI"

Objavljeno 13.02.2009 u kategoriji Aktuelnosti
Decembra 2008 godine u OŠ "MUSTAFA PEĆANIN" oformljena je grupa učenika koja će učestovati u izradi školskog časopisa.

Izložba likovnih radova

Objavljeno 24.12.2008 u kategoriji Zanimljivosti
Na izložbi likovnih radova ,koja je organizovana u holu Oš"Mustafa Pećanin", predstavilo se nekoliko država:Austrija,Makedonija,Ukrajna,Bosna i Hercegovina i Crna Gora.Aktivnost je dio projekta "Kontinent bez granica", u sklopu saradnje sa evropskim državama-članicama Internacionalne školske mreže.Naši učenici su se predstavili ilustracijama dječjih pjesama poznatog Crnogorskog pisca Dragana Radulovića. Dogovoreno je da se sastavi komisija , koja će dodjeliti nagrade najboljih radova. Cjelokupan događaj je propraćen sa velikim interesovanjem.

Veliki pronalasci

Objavljeno 16.12.2008 u kategoriji Tehnika
Najznačajniji napredak u nauci o Elektricitetu odpočeo je kada je Alesandro Volta (1800) izumio prvu bateriju.Ona je dala svijetu prvi stalni pouzdani izvor električne struje, i dovela do svih važnih otkrića u vezi sa upotrebom Elektriciteta.

Posjeta Turske delegacije našaj školi

Objavljeno 11.12.2008 u kategoriji Saradnja
Našu školu posjetila je Turska delegacija dana 03.12.2008 god.Tim nastavnika i učenika je bio zadužen za prijem delegacije sa kojom je potpisana saradnja u Bursi.Napravljen je obilazak učionica,biblioteke,kabineta i ostalih prostorija. Predstavljen je sajt škole ,gdje su članovi delegacije mogli da se upoznaju sa zanimljivostima naše škole.Dogovoreno je o daljem vidu saradnje,razmjeni materijala putem interneta. Direktor škole Bursa je uručio pismene poruke koje su Turska djeca poslala našoj djeci.

Ogledni čas iz matematike

Objavljeno 02.12.2008 u kategoriji Vannastavne aktivnosti
Sekcija "Mladi matematicari" u nasoj skoli uspjesno radi po posebnom planu i programu , koju vodi nastavnik Ljutvija Ledinic...

Dječija prava

Objavljeno 27.11.2008 u kategoriji Dječija prava
DJECIJA PRAVA U svijetu su jako ponizena djecija prava. Djeca se iskoristavaju te zlostavljaju na razne nacine. Bilo bi lijepo poduzeti nesto zbog toga.Iako smo mali imamo pravo na donosenje vlastitih odluka,ali to neki ljudi ne shvataju ozbiljno. Bilo bi dobro kada bih vise djece raslo uz roditelje, a manje u domu za nezbrinutu djecu.NISU NI DJECIJA SRCA S MARSA PALA!!!