Novosti

Najnoviji foto album: Recitacije

PSE HESHTET PER KETE

Objavljeno 19.04.2012 u kategoriji Sekcioni Letrar
Pse heshtet për këtë

Boka i Feri Ač pred Nemečekovom kućom

Objavljeno 19.04.2012 u kategoriji Literarna sekcija
Svako uči na svojim greškama. To je dokazano onog trenutka kada je Feri Ač iz kajanja i sažaljenja stajao ispred Nemečekove kuće, gledajući u prozor i osluškujući tišinu i bol.

Poštovana gospođo Grozdana !

Objavljeno 19.04.2012 u kategoriji Literarna sekcija
Zovem se Marko Radosavović i nastavnik sam maternjeg jezika u Osnovnoj školi „ Boško Strugar “ u Ulcinju. Ovo pismo Vam šaljem u ime svojih učenika , učenika osmih razreda naše škole , koji su nakon pročitane lektire „ Glasam za ljubav “ i nakon upoznavanja sa Vašom biografijom poželjeli da Vam iznesu svoje utiske o ovom romanu , ali i postave neka pitanja u vezi sa njim. Sama lektira je ostavila snažan utisak na njih i obradovala ih je mogućnost ostvarivanja komunikacije sa Vama pa smo došli na ideju da Vam se obratimo – upravo pismom sa juga ! Sadržaj pisma čine rečenice preuzete iz radova svih učenika i na najbolji način će Vas upoznati sa njihovim doživljajem Vašeg lika i djela. Nadam se da ćete se „ obradovati ovom pismu kasnom “ , počastvovati nas odgovorom i tako još jednom glasati za ljubav.

Aktivnosti u okviru PRNŠ-a

Objavljeno 08.05.2010 u kategoriji PRNŠ
Prema planu ZZS i odsjeka za kontinuirani profesionalni razvoj, naša škola je od septembra 2008. započela aktivnosti na ovom području. Nakon održanih jednodnenih obuka 06., 12. i 16. septembra 2008., formiran je tim za PRNŠ koji čine:

Da se podsjetimo!

Objavljeno 08.05.2010 u kategoriji Pedagog
Da bi tvoje učenje bilo lako i da bi imao vidljive rezultate, treba da...

Posjeta arhivu

Objavljeno 08.05.2010 u kategoriji ISTORIJA
Obilježavajući nedjelju arhiva,od 26-30. aprila, učenici odjeljenja 6-1,6-2 I 6-3, reformisane nastave, posjetili Opstinski arhiv.

Stručni aktiv razredne nastave

Objavljeno 08.05.2010 u kategoriji Stručni aktiv razredne nastave
Za školsku 2009-2010. godinu Aktiv razredne nastave je predvidio niz aktivnosti svojim godišnjim planom. Predviđeno je osam oglednih časova od kojih je do sada realizovano četiri. Časovima je prisustvovao veći broj nastavnika, nakon čega je slijedila analiza i diskusije prisutnih nastavnika.

Aktivi profesional i mesimit klasor

Objavljeno 08.05.2010 u kategoriji Aktivi profesional i mësimit klasor
Për vitin shkollor 2009-2010 ky aktiv me planin e vet vjetor ka paraparë disa aktivitete. Janë planifikuar 8 orë të pasqyruara prej të cilave gjer tani janë realizar katër.Në këto orë kanë marrë pjesë një numër i madh i arsimtarëve të cilët detalisht i kanë analizuar në mbledhjet e këtij aktivi.

8. mart u našoj školi

Objavljeno 07.05.2010 u kategoriji Stručni aktiv razredne nastave
Povodom 8. marta učenici prvog razreda su priredili svečani program za svoje mame. Pred najdražom publikom, u svojim učionicama, sa scenografijom posebno priređenom za ovu priliku, još jednom su sa puno ljubavi prenijeli svoja umijeća i poruke. Poslije predstave, učenici su svojim majkama uručili čestitke i poklone za 8. mart. Pokloni su napravljeni na časovima.

NOVA GODINA U NAŠOJ ŠKOLI

Objavljeno 07.05.2010 u kategoriji Stručni aktiv razredne nastave
Povodom proslave Nove godine učenici prvog i drugog razreda priredili su bogat i svečan program. U prelijepom ambijntu koji su osmislili vaspitači i učitelji i ukrasili dječijim radovima, održana je priredba. Učenici su za ovu priliku pripremili balet, pjesme, ples, dramatizaciju i recital.