SMS 17. Septembar

Ekskurzija 2007.

OS Radomir Mitrovic

Djecji radovi

SSS Spasoje Raspopovic

Ekskurzija 2008.

OS Vladislav Sl. Ribnikar

Skola

Za učenike

Možda ste već upućeni u sve tajne Interneta, a možda ste tek negdje načuli šta je to. Ovim projektom želimo da vam približimo Internet, i njegove mogućnosti. Na ovoj prezentaciji vaši drugovi iz škole će unositi novosti, informacije i fotografije vezane za život škole, ali i razne zanimljivosti. Ako želite da se vaš literarni ili likovni rad, fotografije sa izleta ili žurke, objave na prezentaciji, kontaktirajte školski tim koji ga uređuje.

Za škole

Projekat "Internet u školi" je sponzorisan od strane Crnogorskog Telekoma, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i nauke. Namijenjen je đacima starijih razreda osnovnih i đacima srednjih škola. Školski timovi učestvuju u kreiranju školske web prezentacije. Tim se sastoji od 5 učenika, koji rade pod nadzorom profesora koji je određen kao mentor. Aktivirane su informatičke sekcije u školama, koje su sa ovim projektom dobile još jedan vid novih saznanja o snazi i mogućnostima Interneta. Za najbolje timove, predviđene su vrijedne nagrade.

Za roditelje

Ovaj projekat ima za cilj povećanje informatičke pismenosti među mlađom populacijom. Sve škole u Crnoj Gori su uključene u ovaj projekat, koji je osmišljen tako da svako može da održava školsku web prezentaciju. Nije potrebno nikakvo dodatno znanje informatičkih programa, softvera. Akcenat je stavljen na sadržaj same prezentacije, a ne na tehničko rješenje.

O projektu "Moja Škola"

S početkom nove školske godine, počinje sa radom i novi portal "Moja škola". Na jednom mjestu se nalazi spisak svih osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Zamislili smo da ovaj portal bude mjesto gdje će se okupljati svi: učenici, nastavnici, roditelji, pedagozi...